Gjenbruk

Å ta vare på, fornye og gjenbruke gamle møbler er bra på mange måter. Gamle møbler forteller en historie – om håndverk, design og mye mer. Gamle møbler kan i kombinasjon med moderne design/interiør – eller alene – skape spennende uttrykk og stiler. Og for miljøet/naturen er det jo helt supert at vi restaurer og gjenbruker.

Det ville jo vært litt spesielt om jeg, som produserer og selger treprodukter, oppfordrer deg til å aldri mer kjøpe nye treprodukter. Men man kan gjøre begge deler, ta vare på det gamle og kjøpe nytt når det dukker opp noe som faller i smak – og kjøper man kvalitet vil dét produktet også en gang bli et gammelt produkt noen andre kan gjenbruke.

Hva du
kan få hjelp med

Jeg renoverer ikke hele hus, bytter kledning eller bygger nytt tak på boligen din..Men har du bord, stoler, gamle vinduer, utemøbler, ting du vil redde før det går helt over styr, eller har ting du vil gi et nytt liv – da vil jeg gjerne høre fra deg.

Nå er det sånn at jeg holder til på Jevnaker. Dette gjør nok at bor du for eksempel i Trondheim spørs det om det lønner seg å sende utetrappen din hit for reparasjon.. Men er det snakk om et mindre møbel kan det nok ordnes. Bor du ikke alt for langt unna kan jeg kjøre dit du er og hente det som skal restaureres – så tar vi det derfra!

Hvordan blir resultatet?

Det kommer litt an på hva du vil oppnå. Et vindu trenger kanskje nytt glass, nytt vinduskitt/pakninger osv. Eller kanskje du har et vindu fra riktig gamle dager du vil redde for fremtiden. Da blir alt plukket forsiktig fra hverandre. Skader blir reparert, treet blir pusset og fornyet, og gitt overflatebehandling som varer. I tillegg kan gamle vinduer få installert nytt isolert glass, da blir det energieffektivt og isolert som et moderne vindu samtidig som det beholder det gamle klassiske utseendet.

Andre ting, som møbler, fortjener kanskje litt oppmerksomhet for å få tilbake originalt utseende – eller kanskje du vil bytte til en helt annen tidsriktig farge?. Mulighetene er mange.

Send en forespørsel på hallo@kernwood.no om du vil vite mer.

Unik ringeklokke

Denne ringeklokken er laget av tre fra slagskipet «Tirpitz», som ble senket utenfor Tromsø i 1944. Ringeklokker av tre kommer etterhvert i nettbutikken.